Radionica Timskog pisanja

radionica pisanja

Naš partner Allianz osiguranje pomogao nam je pripremiti RADIONICU TIMSKOG PISANJA pod stručnim vodstvom Ivane Marijančić. Vjerujemo da će i ova radionica (kao i radionica izrade instrumenata od otpada) biti isto tako zanimljiva djeci.

Od danas primamo predbilježbe za radionicu, a sva djeca koja će sudjelovati dobivaju poklone od našeg partnera Allianz osiguranje. Radionica traje dva sata (od 18 do 20 sati), a mjesto okupljanja djece je naš brod.

O radionici
Vježbe timskog kreativnog pisanja “Loesje” koje je osmislio nizozemski tim kreativaca, raširile su se diljem svijeta i prakticiraju se diljem škola i organizacija. Vježbe potiču suradnju i toleranciju, uvažavanje različitih mišljenja, a tijekom njih se svatko uspijeva izraziti kao jedinka i istovremeno sve teče kroz timski rad.

Izvodimo metodološki vježbu timskog pisanja pjesmice ili priče, proces traje cca 45 minuta, a nakon vježbe svaki polaznik na papiru dobiva vrlo kreativnu pričicu ili pjesmu, u kojoj je svaki sudionik ravnopravno sudjelovao, što obično izaziva oduševljenje grupe

Teme tijekom procesa pisanja će biti: GRAD U KOJEM ŽIVIM I EKOLOGIJA

Zatim nekoliko dobivenih uradaka povezujemo s izražavanjem pokretom, s nekom od dramskih vježbi. Na kraju polaznici imaju i novi tekst i scenski prikaz, koji možemo odmah nakon radionice prikazati – znači djeca nakon radionice timskog pisanja i kreativnog pokreta imaju i kratki nastup

Trajanje: 2 sata + kasnije kratko scensko izvođenje

Autorica i voditeljica radionice – Ivana Marijančić

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *