Radionica izrade glazbala od otpada

Program koji će sigurno biti zanimljiv kako djeci tako i roditeljima, je radionica izrade instrumenata od otpada pod nazivom RADIONICA RECIKLIRANI INSTRUMENTI. Pozivamo svu zainteresiranu djecu i roditelje neka krenu s prijavama jer vjerujemo da će svaki dan na brodu biti izuzetna gužva za tu radionicu. Zahvaljujući jednom od naših pokrovitelja “VETROPACK STRAŽA” ova radionica će imati i svoj nastavak nakon turneje broda, odnosno svi instrumenti naći će se na izložbi koja će se održati u rujnu mjesecu tako da i vaš rad može biti izložen, a najbolje radove ćemo nagraditi!
Popis mjesta ponovo objaljujemo kako bismo vam pomogli u odabiru mjesta gdje se želite vi, vaše dijete ili netko treći uključiti u radionicu. Radionica će se održavati svakga dana na brodu od 18 do 19 sati, a po potrebi u duže. Prijave šaljite na mail: brod-knjizara@brod-knjizara.com.hr

Popis mjesta i datumi:
1. subota – 27.7. – Sv. Filip i Jakov
2. nedjelja – 28.7. – Starigrad Paklenica
3. ponedjeljak – 29.7. – Pag
4. utorak – 30.7. – Rab
5. srijeda – 31.7. – Mali Lošinj
6. četvrtak – 1.8. – Vir
7. petak – 2.8. – Biograd na moru
8. subota – 3.8. – Skradin
9. nedjelja – 4.8. – Marina
10. ponedjeljak – 5.8. – Trogir
11. utorak – 6.8. – Vis
12. srijeda – 7.8. – Postira
13. četvrtak – 8.8. – Jelsa
14. petak – 9.8. – Makarska

Skupljamo “otpad” u svim raspoloživim veličinama: plastične i staklene flaše, kartonske i drvene kutije, kutije od stiropola, kartonske i plastične cijevi, cijevi za električnu izolaciju (one rebraste, savitljive), tanka i deblja užad, gumice za kućanstvo, različite žice, plastične kante (od jupola i sl.), poklopci, drvene letvice i šipke.

Slijedi izrada instrumenata – udaraljke, perkusije (šuštalice, zvečke i sl.), puhački i trzalački instrumenti. Uvježbavanje i izvođenje glazbene improvizacije od napravljenog instrumentarija. Sve izrađene instrumente prikazat ćemo na posebnoj izložbi nakon broda najesen!

Autor i voditelj radionice – Igor Baksa

Reciklirana predstava

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *