Knjiga „20+1 najbolja priča za ljeto 2016”

NaslovnicaPred početak plovidbe, kao i svake godine, iz tiska je izašla 7. knjiga „20+1 najbolja priča za ljeto 2016” koja će imati promociju na turneji Broda i možete ju nabaviti svakoga dana tijekom turneje po promotivnoj cijeni!
Sedmi natječaj za kratku priču MasterCard Broda knjižare Broda kulture ponovo je izazvao veliki interes autora kako iz Hrvatske tako i iz cijele regije. Žiri u sastavu: Stjepo Martinović – selektor priča i predsjednik žirija te članovi Ludwig Bauer, Dubravko Torjanac i Igor Gerenčer imali su težak zadatak izbrati pobjednika.

Marija_Rakic_Mimica

Ovogodišnja pobjednica je Marija Rakić Mimica s pričom Otok koja je dobila najviše bodova žirija. Njoj pripada glavna nagrada – sedmodnevno krstarenje na Brodu knjižari – Brodu kulture. O svojoj pobjedi gđa Rakić Mimica kaže: „Napeto sam iščekivala ishod ovogodišnjeg natječaja Broda, jer je riječ o etabliranoj, osobitoj instituciji u svijetu kratke priče na našim prostorima… i zaista sam izuzetno sretna što sam pobjedom u izuzetno respektabilnoj konkurenciji ubilježila još jedno prvo mjesto u nizu dragih mi uspjeha u areni pisane riječi. Moje zadovoljstvo tim je veće što sam pobijedila duboko proživljenom pripovijetkom iz ambijenta koga itekako dobro poznajem. Moj OTOK gotovo je dokumentarna proza, jer govori o likovima i stanjima s kojima se većina ljudi susreće manje-više svakodnevno.“

Žiri je nakon iznimno teškog odabira (hvala svima – priče su vam bile izvrsne) izabrao ovogodišnjeg pobjednika, odnosno pobjednicu. To je MARIJA RAKIĆ MIMICA s pričom OTOK. Uz nju tu je još 20 autora čije će se priče objaviti, uz pobjedničku, u novoj, sedmoj po redu, knjizi – “20 +1 najbolja priča za ljeto 2016”.
Autore objavljujemo po abecednom redu:
ARNAUTOVIĆ, BOGDAN
BRKAN, BOŽICA
DRAGAŠ, BOŽICA
ĐOKIĆ, ANA
JANEŠ, JASMINKA
KAZIJA, BORIS
KRSTIĆ, ZORAN
KUJUNDŽIĆ, MARIJANA
KUŠEC, KSENIJA
LÖVEY, TAMARA
LUKIĆ, NEVA
MAJCENOVIĆ, MARTIN
PEČKAJ-VUKOVIĆ, DIANA
PRIMORAC, BRANKA
SEMENIĆ-PREMEC DAVORKA
SOPKA, IVA
TURKOVIĆ, DARKO
ZUBOVIĆ, SONJA
ŽIGIĆ-DOLENEC, ANDREA
ŽIVKOVIĆ, ZLATKO

Čestitke njima i svima koji niste ove godine imali sreće, budite uporni i iduće godine – možda ćete osvojiti glavnu nagradu i ploviti iduće godine s nama.